Stank voor dank

0 Shares
0
0
0

Stel je voor: je hebt nagenoeg 29 jaren gediend voor het defensieapparaat. En na die tijd wordt je geschorst omdat je lid bent van een niet verboden motorclub. Je wordt geschorst omdat je soms wat woorden wisselt met mensen van andere motorclubs. Het overkwam Maurice Vissers, sergeant majoor bij de Koninklijke Landmacht. Is dat de dank voor de missies en voor zijn heroïsche daden? Typisch gevalletje stank voor dank als je het mij vraagt.

Stank voor dank

Maurice Vissers, een onderscheiden militair die in 1993 begon in rang als soldaat en in 2021 werd geschorst in rang als sergeant majoor. Een sergeant majoor die in zes buitenland-missies in situaties is belandt waar een gemiddelde burger zich niets bij voor kan stellen. Van onder vuur genomen worden tot bijstand verlenen na een bermbom-explosie in Afghanistan. Het zijn  geen lichtzinnigheden waar deze man aan blootgesteld is. Net als vele militairen, heeft deze man alles gegeven voor de veiligheid van zijn medemens en weerstand geboden aan diverse opponenten.

Nadat zijn VGB (verklaring van geen bezwaar, een verklaring die door het ministerie wordt afgegeven voor het bekleden van een vertrouwensfunctie) werd ingetrokken, is hij zich als zzp-er in gaan zetten voor begeleiding in zelfverdediging en docent geweldsbeheersing voor politie, staats- en militaire eenheden. Maar de manier, of liever gezegd de reden waarom zijn VGB is ingetrokken is gewoon fout. Het is oneerlijk en het is voornamelijk zeer onterecht. De reden is namelijk omdat hij is aangesloten bij een vereniging van motorliefhebbers. That’s all. 

Veterans MC

Veterans MC is een vereniging van motor liefhebbers. Het heet Veterans, omdat het gros van deze liefhebbers, voormalig militairen zijn. Het zijn veteranen die de liefde voor motorrijden delen. Het verbindt elkaar zoals defensie hen ook verbond. En juist omwille van een verbond tussen deze liefhebbers, is Maurice Vissers geschorst na een kleine negenentwintig dienstjaren. Terwijl de Veterans MC, waarvan hij Vice President is, géén verboden motorclub is. Dat veterans MC wèl wordt gezien als een OMG (Outlaw Motorcycle Gang) is op zich al wel vreemd, omdat juist de Veterans bekend staan om hun dappere optredens en heldhaftige verleden. 

Toch hebben 27 motorrijdende (ex-)militairen hun schorsing gekregen. Motief voor de schorsing: het hebben van banden met leden van motorclubs als de Hells Angels of Satudarah. En dat terwijl ze elkaar misschien eens groeten als ze elkaar tegenkomen op de weg of als ze elkaar een keer treffen op een feestje. Compleet onterecht dus. Maurice ‘Murphy’ Vissers bindt daarom de strijd aan om de schorsing aan te vechten, en zo zijn gelijk te krijgen. Hij wordt hierin bijgestaan door zijn advocaat Michael Ruperti, wat ook een ex-militair is. De zitting zal 29 augustus aanstaande plaatsvinden in Den Haag.

Hypocriet

Als het verboden is om banden te hebben met zogenaamde ‘discutabele’ verenigingen, kan je je afvragen of ons koningshuis en regering dan ook niet geschorst zou kunnen worden. Ik bedoel, ook die hebben in het verleden banden gehad met discutabele regimes. Ik hoef geen voorbeelden te noemen, maar als ik er dan toch een aantal moet noemen, dan denk ik bijvoorbeeld aan Mabel Wisse Smit, die een relatie had met Klaas ‘de Dominee’ Bruinsma. Of wat dacht je van de vader van Máxima? Is dat discutabel genoeg om een titel af te pakken? Lijkt me wel.

Je kan met recht zeggen dat het volstrekt schandalig is dat er in dit geval dus overduidelijk met twee maten wordt gemeten en dat een land als Nederland, zo met de veteranen om gaat. En dat terwijl zij iedere dag klaar waren om hun leven te geven voor de staat. Ik ga er dan ook stiekem vanuit dat alle 27 schorsingen worden rechtgezet in de zaak die eind augustus zal voorkomen. Ik ben van mening dat Maurice -en alle anderen meer verdiend hebben dan zo door het ministerie van defensie te worden uitgekotst. Defensie heeft deze held simpelweg laten barsten. Stank voor dank als dank voor de gevaren die hij liep in tijden van zijn missies. Waarom nog veteranendag vieren wanneer je zo met je veteranen omgaat?

Zoals George S Patton (een voormalig Amerikaanse generaal) ooit zei:”Accept the challenges so you can feel the exhilaration of victory”. Op naar de overwinning! 

#stankvoordank #defensie #missies #ondankbaar #justice

0 Shares

Geef een reactie

You May Also Like