Invloedrijk

Invloedrijk

0 Shares
0
0
0

Tegenwoordig zie je op meerdere platforms de zogenoemde influencers. Influencers kunnen je merk sterk maken doordat ze invloedrijk zijn en daardoor je merk sterk te maken, zullen zij weer meer volgers krijgen onder de mensen die jouw merk óók sterk vinden. Influencers zijn op die manier een beetje het gezicht van jouw merk.

De kracht van influencing

Een influencer gedraagt zich op een bepaalde manier, waardoor deze veel volgers krijgt. Bekende of beroemde mensen zijn al van nature influencers. Het heeft alles te doen met een sterk netwerk, waar een bedrijf zich aan zou kunnen presenteren door met deze influencer in zee te gaan. Maar dan moet je als influencer wel dàt doen waar dat merk zich prettig bij voelt. Een influencer is gebaar bij een flinke schare volgers. En soms moet je jezelf presenteren op een manier waar je je soms niet prettig bij voelt.

Het merk heeft bepaalde eisen, want je krijgt er als influencer ook vaak iets voor terug. Denk aan producten, of soms zelfs geld, of een bepaalde bijdrage als klanten via jouw social mediakanaal bij het merk terecht komen en een speciale kortingscode gebruiken die deze klant weer aan jou, als influencer linkt. Dus je zult ook je social media kanaal moeten vullen met interessante content, om volgers te houden, èn om meer volgers te genereren. Als je weet hoe je dat moet doen, dan ben je er. Althans: bijna.

Continuïteit

Als je weet hoe je je content moet presenteren, dan zorgt dat voor veel volgers, veel likes en interessante feedback op je content. Als je eenmaal zover bent is het de kracht van het continueren. Je gaat immers geen formule veranderen als je een winnende formule hebt toch? 

Soms gebeurt zoiets wel, omdat een influencer iets anders wil proberen. En dat is natuurlijk prima, want dat zou volgers op kunnen leveren, maar dat zou je óók volgers kunnen kosten. Ik vind zoiets altijd leuk om mee te experimenteren, maar dan moet je ook wèl je verlies kunnen nemen, en niet een beetje gaan lopen piepen als je een aantal volgers verloren bent. 

Waar één deur dicht gaat, gaan soms meerdere deuren open. En zo moet je dat maar zien. Er is niks aan de hand als je een aantal volgers minder hebt. Geen reden voor paniek, en al helemaal geen reden voor chagrijn. Gewoon even kijken wat er gebeurd is, de formule repareren en door. Het klinkt wat makkelijk, maar zo is het ook. Er komen heus wel weer volgers voor terug, en een partner waarmee je collaboreert, kijkt echt niet op vijftig of honderd volgers. Behalve als het een negatieve tendens begint aan te nemen. Dan zou het natuurlijk wèl kunnen leiden tot het einde van een partnerschap.  

Invloedrijk of aandachtsgeil?

Heel soms zijn er influencers die niet meer zo invloedrijk meer zijn en het over een andere boeg gooien. Dan wordt het al snel ‘zielig’.

Zo kende ik een influencer die een zeer behoorlijk netwerk had. Vooral met de nadruk op hàd, want deze raakte in een korte tijd een aantal duizend volgers kwijt. Dat ging de persoon behoorlijk steken en deze raakte naar eigen zeggen ‘depressief’. Zeggen dat je depressief wordt omdat je volgers verliest, is bij mij niet één, maar meerdere bruggen te ver. Zeker als je vervolgens van behoorlijk positieve content ineens overgaat om negatieve shit. Deze negatieve shit zal sommigen aanzetten tot vragen wat er aan de hand is, maar al snel wordt je vervelend.

Deze influencer had een breed netwerk vanwege de leuke en positieve content, waarmee deze op een juiste manier uit de toon viel. Content die een verschil maakte ten opzichte van de eenheidsworsten die je tegenwoordig vaak ziet. Nu is het een tijdlijn voorzien van negatieve shit en depressief-makende content. Dan ben je je invloed in mijn  ogen kwijt en ben je overgegaan om zieltjes te winnen voor je zielige verhaal. Dan ben je van invloedrijk zijn, vervallen in aandachtsgeiligheid. Dit zijn van die profielen die ik vanaf nu mijdt. Ik heb geen zin meer in negatieve onzinverhalen. Iedereen zo zijn eigen voorkeuren, maar ik kijk liever naar iets positiefs. Mij niet bellen.

Zijn er bedrijven die een collab met mij willen? Wees welkom! Ik sta open voor samenwerkingen met positieve mensen! 

#influencers #invloedrijk #socialmedia #netwerk

0 Shares

Geef een reactie

You May Also Like