De grote reset
De grote reset

De grote reset

0 Shares
0
0
0

Heel eerlijk, dacht ik aanvankelijk ook niet dat het waar zou zijn.  Die wappies met hun tegengeluiden en van die complottheorieën. Hou op hoor, allemaal van die doemdenkers over de grote reset, die zich zo nodig niet moesten laten vaccineren tegen COVID. Die grote reset was toch allemaal onzin? Maar wat bleek; het was geen grote onzin en het komt nu dichterbij dan ooit. We moeten er straks allemaal aan geloven. Die ‘wappies’ hadden gewoon gelijk! 

De grote reset

Wat is die grote reset dan eigenlijk precies? Volgens de auteur Klaus Schwab is de grote reset bedoeld om vanuit de crisis die wereldwijd ontstaan is door COVID, de maatschappelijke, klimaattechnische en financiële problemen aan te pakken. Hier komt ook grotendeels die klimaatonzin vandaan. Begrijp me goed, ik geef om de wereld, maar we slaan nu toch wel een beetje keihard door zeg maar. We moeten nu met een bord en een beker naar de snackbar omdat we anders nòg meer moeten betalen voor een hamburger en een portie patat. Dit heeft dan te maken met de plastic toeslag. Hou op hoor.

Daarnaast vinden de mensen achter de WEF, met Klaus Schwab voorop, samen met onze Mark, Sigrid en Wopke (wie noemt zijn kind in godsnaam Wopke?!), dat de kloof tussen rijk en arm wel heel groot is. Uhuh. En wie gelooft deze bogus? Niemand toch? Waar komt de slogan “U zult niets  bezitten en u zult gelukkig zijn” dan vandaan? Omdat ze het zo voor hebben met de burgers? We hebben het gezien. Leven in Nederland is niet meer te betalen. Althans: als je niet elitair bent.  Maar de rest van het gepeupel mag het lazarus krijgen. Want dat wordt zo niet gezegd, maar het wordt klaarblijkelijk wèl zo bedoeld.

Grabbelton

Nederland is een grabbelton geworden voor de staat en de grote multinationals. De laatste jaren zijn zo extreem duur geworden dat half Nederland inmiddels nog net niet aan de bedelstaf hoeft. Enkele voorbeelden van de graaiflatie zijn:

  1. Boodschappen. De boodschappen zijn veel te duur geworden, en we zijn er nog niet. Volgens diverse rekenkamers stijgen deze bezopen kassabonnetjes nog zeker tot het einde van het jaar en zou de stijging in één jaar tot rond de negenendertig tot veertig procent uit kunnen lopen. Vooral graan en olieproducten spannen de kroon, dit heeft allemaal te maken met de oorlog in de Oekraïne. Tuurlijk. Geloven jullie het zelf?
  2. Energie. Ook al zijn er plafonds afgegeven voor energiekosten, hou het zelf ook in de gaten, want het prijsplafond kan dan zijn ingesteld, maar dat wil nog niet zeggen dat je geen exorbitante narekening kan krijgen. We weten allemaal dat het mooier wordt gemaakt dan het waarschijnlijk is. De energiemaatschappijen hebben lang niet meer zo veel winst gemaakt dan afgelopen jaar en dat zal dit jaar niet anders zijn. Ook gewoon een typisch voorbeeld van graaiflatie dus. Hoe kan je als eindbaas nog slapen, terwijl je weet dat er zat mensen letterlijk in de kou staan?
  3. Brandstof. Ja, brandstof is ook weer flink duurder geworden. Vanaf vandaag (1 juli) is de brandstof twaalf tot zeventien eurocent duurder geworden. Dit heeft niets te maken met de Oekraïne, dit heeft alles te maken met het feit dat er steeds meer elektrische auto’s worden verkocht, en er nog een flink wat moet worden verdiend aan de benzine en diesel, nu het nog kan. Ook hier weer: geen inflatie, maar graaiflatie. En als dat straks niet meer verkocht wordt door die elektrische auto’s, gaan we rekeningrijden wat de gemiddelde automobilist gemiddeld duizend tot twaalfhonderd euro per jaar gaat kosten. Want je dacht toch niet dat het rijk ons zou sparen, toch? 
  4. Roken. Ja, het roken. Van vroeger ‘Roken moet mogen’, is het nu al jaren zo, dat wanneer je rookt, je wordt gezien als een paria. Rookwaar is belachelijk hard gestegen dit jaar. Om te ontmoedigen. Ammehoela. Het is gewoon makkelijk cashen op een genotproduct dat toch wel verkocht wordt. Een groot pakje sigaretten is tegenwoordig ongeveer net zo duur als een fles rum. Maar het effect van een fles rum is vele malen desastreuzer dan het roken van een pakje sigaretten of niet? Daarom heeft dit niets te maken met ontmoedigen, maar des te meer met het simpelweg cashen. Ook graaiflatie dus.
  5. Zorgverzekering.  Ook deze is afgelopen jaar ruim twee tientjes duurder geworden. Gemiddeld betaalt een inwoner van Nederland rond de honderdvijftig euro. Maar ho ho: er is ook nog een eigen risico van driehonderdvijfentachtig eurootjes. Al met al betaal je dus achttienhonderd euro per jaar, maar als je iets nodig hebt, betaal je praktisch de eerste twintig procent nog steeds uit je eigen portemonnee, voor je kan putten uit de verzekeringskas. Oftewel: als je chronisch ziek bent, betaal je dus minstens rond de tweeëntwintighonderd euro, omdat je ziek bent, waar je ook nog eens niets aan kan doen. Met andere woorden: zieke mensen worden dubbel gestraft.
  6. Drinkwater. Ook het drinkwater is duurder geworden, met maar liefst achttien procent. Nu kost een kuub water niet zoveel, maar het scheelt tòch gemiddeld twintig euro per jaar per huishouden. Met een gemiddelde van 8,1 miljoen huishoudens in Nederland is dat dus een opbrengst van 162 miljoen euro per jaar. 

Nu zijn dit maar voorbeelden, en er is nog veel meer duurder geworden afgelopen half jaar, en we zijn er voorlopig nog niet. Maar: We hebben ook een positief iets: Het minimumloon is met ongeveer tien procent gestegen. Bruto. Dus als je tweeduizend euro verdiende, verdien je nu tweeëntwintig honderd. Bruto. Netto schiet je hier ongeveer honderddertig euro mee op. Daar heb je met een beetje mazzel een paar extra boodschappen voor. Maar de rest ga je er misschien niet van kunnen betalen. En dan begint de ellende. Mensen met een modaal inkomen, hebben het steeds moeilijker. Dus de kloof tussen rijk en arm wordt zo alleen maar groter. En dat is een van de stiekeme bedoelingen van die grote reset.

Klimaatplan

Ook zou alles wat betreft klimaat anders moeten. De boeren, de mensen waar we altijd op konden bouwen, moeten ineens allemaal worden opgeruimd. De boeren, die zorgden voor onze groenten, fruit en vlees. Boeren die al eeuwenlang het meest zware beroep beoefenden met alle trots die ze in hun lijf hadden. Een mooi, eerzaam en betekenisvol beroep. Het World Economic Forum besloot anders en het wordt zonder pardon doorgevoerd. De boeren wordt alles afgenomen, en daarmee ook de burgers, die nu dubbel zoveel betalen voor de groenten die niet meer van de Nederlandse akkers afkomen, maar bijvoorbeeld sperziebonen uit Israël op hun bord krijgen s’avonds. Het gaat allemaal veel te ver. Wie is Klaus Schwab dan eigenlijk wel? De nieuwe dikke Duitse Jezus? Of moeten we hem verafgoden in onze gebeden? Want zijn wil geschiedde,dat is voor zover duidelijk. 

Wanneer worden we eens wakker? Op welke termijn is de maat vol? Wanneer gaan we eens inzien dat het niet aan de boeren ligt, maar aan die grote vervuilfabrieken die al die vieze rook de lucht in blazen en vervuiling de rivieren in laten lopen! In welk jaar gaan die windmolens op de Noordzee eens hun werk doen? Die staan daar als een paar malle pietjes gewoon stil te staan, ook als het wèl hard waait. Saillant detail overigens: die windmolenwieken en die zonnepanelen waar ze zo op lopen door te drammen zijn tot op de dag van vandaag nog niet milieutechnisch te recyclen. Die worden dus gewoon begraven of in zee geloosd. Zou dat echt ten goede komen van het milieu? Dacht het niet. 

Maar we worden niet wakker. We blijven slapen. Maar er komt een ochtend dat je niets zult bezitten, maar zeker ook niet gelukkig zal zijn. Maar daar heb je dan zelf wel aan meegedaan. Want niets doen is accepteren. Zucht… Woonde ik maar in Frankrijk, want daar zijn ze altijd wakker…

#degrotereset #KlausSchwab #WEF #Politiek

0 Shares

Geef een reactie

You May Also Like