De rekening
De rekening

De rekening

0 Shares
0
0
0

Het Nederlandse volk krijgt de rekening gepresenteerd van een jarenlang wanbeleid. En voor diegenen die altijd gelijk afgeven op links, zoals ik de laatste tijd veel hoor: we hebben al jaren een centrumrechts kabinet. Dus die vlieger gaat al dertien jaar niet op. Het valt me langzamerhand wel steeds meer op, dat we het onder een links kabinet als Nederlanders een stuk beter hebben gehad dan dat we het nu hebben. Nu lijkt het er op dat we allemaal ondergedompeld zijn in de poel des verderf, en dat er steeds meer een algemene genotsbeperking wordt opgelegd.

Genotsbeperking

Alles wat fijn is, of prettig, of leuk, of lekker, of gemakkelijk, wordt met de maand duurder. Benzine? Duurder door het terugdraaien van de btw-verlaging. Sigaretten? Niet meer te betalen, want “we moeten gezonder gaan leven”. Boodschappen? Worden steeds duurder. Komt door allerlei smoesjes, want hey, de winst kan natuurlijk niet hoog genoeg zijn. Een patatje halen? Dat mag je uit je eigen meegebrachte bakje eten, want anders komt er een plastic-toeslag op. Frisdrank? Extra belast. En zo kan ik nog wel even doorgaan. 

Wie nu al het geld hééft om met dit heerlijke weer op een terrasje te kunnen zitten, betaalt zich scheel aan een biertje en een bittergarnituurtje, want de horeca uitbaters hebben -volstrekt logisch- een inhaalslag te maken omdat onze regering het -volstrekt belachelijk- nodig vond om de horeca te pakken in tijd van Corona. En zo kunnen we nog wel even door gaan. Nu kan Nederland -met de huidige gasprijs- blij zijn dat we lekker weer hebben, maar als je straks de kachel weer aan moet zetten, dan mag je hopen dat je gespaard hebt voor de rekening die je gepresenteerd gaat krijgen.

De rekening

De rekening die betaald moet worden, is door wanbeleid. Ja, je leest het goed: wanbeleid. Waarom? Omdat de Nederlandse regering als kleinste van de klas, de grootste muil heeft. Met als klasse-hoofd, Mark Rutte. Het jongetje dat vroeger met gym altijd als laatste werd gekozen. Hij heeft dus overduidelijk iets te compenseren met al die jaren dat het eigenlijk een kneusje was. Mark, je kan willen compenseren wat je wilt, maar van dat imago kom je nooit meer af. Nu ook duidelijk is geworden dat Mark en Sigrid de grote gemene delers zijn aan de tafel van Schwab, begrijp ik ook waarom Nederland als speldenknop je al die miljarden naar een land stuurt die een oorlog uitvecht die sowieso al nooit van ons is geweest.

Aan het volk is nooit iets gevraagd, maar het wordt wel in onze naam uitgevoerd. Er leven inmiddels achthonderdduizend mensen van de voedselbank omdat de rekeningen exorbitant gestegen zijn, en Mark besteld gewoon Leopard II tanks in Duitsland om dat aan de Oekraïne te geven. En dan heb ik het nog niet over de F16’s gehad die wellicht nog volgen. Maar denk je dat Mark dat stukje vlees zèlf laat liggen bij zijn behoorlijk dure en zwaar overschatte keurslager in de van Hoytemastraat in Den Haag? Wat denk je zelf? Nee, het is heel duidelijk; ikke ikke ikke… en de rest (lees: het volk) kan stikken.

Verkiezingen

Het beste wat ons land nu zou kunnen overkomen zijn verkiezingen voor de tweede kamer. En dan met de clausule dat Rutte en Kaag zich niet meer verkiesbaar mogen stellen. De D66, ooit onder Alexander Pechtold, is veranderd van een jaknikkers partij in een reusachtig hoofdpijndossier. Een hoofdpijndossier dat wordt geleid door Kaag. Daar is geen ibuprofen tegen aan te slikken. Zo’n dossier waarbij een paracetamol gewoon werk weigert. De VVD weet langzaam ook niet meer wat ze met hun lijsttrekker aan moeten, net als dat de rest van Nederland dat niet meer weet. Nee, die verkiezingen kunnen mij niet snel genoeg komen. En als de VVD dan tòch weer de grootste wordt, dan wéét iedereen dat dat keihard doorgestoken kaart is.

De partij heeft inmiddels een houdbaarheidsdatum dat ruim overschreden is. Het pak staat bol. Het is bol gaan staan van leugens, en verdraaide verhalen waar niemand inmiddels meer actieve herinneringen aan heeft. De huidige regering maakt zich volgens de regels van de raad van Europa en de Europese Unie zelfs schuldig aan georganiseerde misdaad, want: Van georganiseerde misdaad is volgens de raad van Europa en de Europese Unie sprake als wordt voldaan aan ten minste de volgende vier criteria:

  1. Samenwerking van twee of meer personen (Rutte, Kaag en Hoekstra)
  2. De samenwerking heeft plaats over een langere periode (veel te lang)
  3. Om ernstige misdaden te plegen (diefstal van- en misleiden van het land)
  4. Met als doel macht en geldelijk gewin (je zult níets bezitten en gelukkig zijn)

Lijkt me een duidelijk verhaal. Op naar de verkiezingen!

#derekening #penoza #armoede #overheid #politiek

0 Shares

Geef een reactie

You May Also Like