Een column of blog schrijven is soms best nog wel lastig. Een column is niet hetzelfde als een blog en ze hebben ook ieder een eigen karakter.
De verschillen
Als columnist heb ik vaak de neiging om een mening niet onder stoelen of banken te steken, en de vrijheid van een columnist is eigenlijk niet zo Β beperkt. Een column is een regelmatig terugkerend schrijven en mag informatief zijn, en zelfs een scherp randje hebben. Uiteraard willen we Β dat de column amuseert en niet dat een lezer zich stoort aan de schrijfstijl. We zullen het dus wel enigszins zΓ³ moeten schrijven, dat een lezer meer wil lezen en dus terugkeert.Β Een blog daarentegen kan eigenlijk over van alles gaan, alleen heeft het wel een informatiever karakter en is vaak korter dan een column. Ook heeft een blog vaak een minder scherp randje.
Heb je een column nodig, of wil je dat ik schrijf als je (gast-)blogger? Ik zou me vereerd voelen. Je mag zelf een onderwerp kiezen, het aantal woorden bepalen, en zelfs de toon waarmee het geschreven wordt, is naar eigen keuze.
Werkwijze
Voorafgaand aan een column of een (gast-)blog doe ik veelal research, en zal ik eerst een proefschrift naar je sturen, waarna je zelf kan bepalen of ik het stuk aan moet passen of dat ik door mag gaan op de manier waarop het proefschrift is geschreven.
Neem vandaag nog even contact met me op, door het contactformulier hiernaast in te vullen. Dan neem ik snel contact met je op.
Samen zullen we er een stuk van maken, dat leuk is om te lezen en waarop je de nodige reacties zult krijgen. Kijk voor schrijfstijlen eens tussen de columns die ik inmiddels al geschreven heb!