• Kan ik je helpen met je tekst? Neem even contact met me op, of bel me anders even.

Webcam

Webcam

Webcam 600 400 Toni

De webcam wordt gezien als een handige tool tijdens vergaderingen, of meetings en er zijn talloze platforms waarbij gebruik gemaakt worden om elkaar te zien. Denk aan zoom, of teams, waarbij je in corona-tijd elkaar kon ontmoeten zonder dat je de besmettelijke ongemakken hoefde te ervaren. Mocht je gesprekspartner tòch onverhoopt iemand tegen het lijf te hebben gelopen, die besmet was met deze griepvariant. 

Andere doeleinden

De webcam, vroeger zo’n lelijk bolletje dat je op je monitor plaatste, maakte het mogelijk om elkaar te zien als je familie in het buitenland zat, via bijvoorbeeld Skype. Maar er was meer! Al snel raakte de webcam steeds meer geïntegreerd in de manieren van contact maken. En de mogelijkheden werden steeds talrijker. Want in plaats van elkaar ontmoeten, doken er steeds meer sites op, waarbij ook andere handelingen -tegen betaling uiteraard-aan werden geboden. En dat was soms een lucratieve business. Een business waarbij je met enig technisch vernuft een paar extra centen kon bijverdienen. Ook al moest je daarbij wel letterlijk met de billen (of andere lichaamsdelen) bloot.

Zo had ik ooit een indirect familielid, die hier wel iets in zag. Ze was niet vies van sexuele handelingen, had inmiddels meerdere kinderen, bij meerdere vaders, en kon wel een extra salaris gebruiken. En zo geschiedde. Niet echt moeders mooiste, maar er bleek handel in te zitten. De belastingdienst kon de vinger er niet op leggen en zo ‘kluste ze bij’, terwijl zij en haar partner genoten van een uitkering, kinderbijslag en alle andere voordelen die de maatschappij je kan bieden. Dat ze steeds iets verder ging, en naar verluidt op een gegeven moment ook af ging spreken met mannen, dat liet zich raden, want de scheidslijn tussen webcamsex-dame, en de wereld van prostitutie bleek niet zo groot. 

Webcam

Er werden hele websites opgebouwd, en ideeën werden steeds iets groter. Van een online erotische veilingsite tot de overstap naar SM-kelders en van SM-kelders naar talloze links naar de erotische accounts van de persoon in kwestie: het kon niet op. Want net als bij paardenrennen is het een logische vermenigvuldiging-factor: als je succesvol kan zijn met één account, dan kan je alles op dat ene account zetten, maar je kan ook je spreidingskans nemen door meer van dit soort accounts op te zetten. Waarom zou je slechts op één paard wedden.

Zij en haar partner hebben een ouderwets groot gezin. Het is te hopen dat het nooit echt uitkomt wat de moeders des huizes voor hand en spandiensten aanbiedt. Want kinderen krijgen al steeds sneller te maken met seksuele voorlichting en met een pestcultuur op een basis- of middelbare school, kan zoiets behoorlijk sporen nalaten. Ook op latere leeftijd, en dat zou je voor  toch kindertjes niet moeten willen denk ik. Duidelijk werd er in eerste instantie voor het geld gekozen. En ik snap het wel. Er waren rekeningen die moesten worden betaald, er moest een schuld worden vereffend. Maar tòch maak ik me meer zorgen om de kinderen. Want als dit het voorbeeld is wat je zou moeten volgen, dan zie ik het toch een beetje somber in voor die kleintjes.

OnlyFans

Zo anders is OnlyFans. OnlyFans is ook met een andere insteek ontstaan. Het platform uit 2016, was in eerste instantie een platform waar mensen tegen de betaling van een abonnementsgeld, persoonlijke content kon bekijken. En dat persoonlijke kon een blog of vlog zijn. Maar je kon ook met elkaar praten via een chat, en je kon ook met elkaar videobellen. Dat dit uitgroeide tot een platform waar ook meer mogelijk was, dat was te verwachten. Denk aan een marktplaats voor content. Sommigen houden het netjes, en sommige gaan net dat stapje verder. En sommige gaan -zonder gêne- volledig los, net zoals dat indirecte familielid.

Je kan je voeten laten zien, als er mensen zijn die daar op kicken, of high-heels, of handen, of erotische content waarbij je jezelf stijlvol laat zien in lingerie. En uiteraard kan je ook hierin steeds verder. Het kan zelfs zo ver gaan dat er naakt- of erotische content wordt getoond. Deze keuze kan je hier helemaal zelf maken. Er zit alleen wel een verschil tussen webcam-sex en OnlyFans. OnlyFans is minder plat. Het is stijlvoller en je wordt er voornamelijk ook minder mee doodgegooid. Wat ik ook bemerk aan de hele OnlyFans-cultuur, is dat er wel degelijk regels zijn. Deze regels worden ook telkens worden vernieuwd. En àls je ze dan wilt vergelijken, dan zie ik iemand op OnlyFans toch meer als iets vrijblijvends. 

Op OnlyFans kan het overal over gaan. Een soort vrijblijvendheid. Vergelijk het met een chique escort; het kan een prima tafeldame zijn, zonder dat het persé op sex uit hoeft te draaien. Een webcam-sexdame zie ik dan toch automatisch een beetje meer als een ‘dame van lichte zeden’.

Leave a Reply