• Kan ik je helpen met je tekst? Neem even contact met me op, of bel me anders even.

In Slot we trust

In Slot we trust

In Slot we trust 600 400 Toni

Afgelopen zondag werd Feyenoord weer kampioen van Nederland. Een terechte kampioen. Een kampioen zoals Feyenoord eigenlijk altijd hoort te zijn. En hoe Arne Slot in alle bescheidenheid ook maar blijft aangeven dat het een team-effort is, zonder een Dick Advocaat of Ronald Koeman als niet competent te willen neerzetten, blijf ik erbij dat het team wellicht anders gedraaid zou hebben zonder Arne Slot. Arne Slot, voor velen van ons een soort God, dus: In Slot we trust.

Feiten

De kaarten liggen gewoon op tafel. Overzichtelijk en overduidelijk. Arne Slot = Feyenoord. Waarom? Omdat hij als people-manager met een vastberadenheid waar je U tegen zegt, de spelers laat groeien in hun rol. Kijk naar Orkun Kokçu bijvoorbeeld. Een speler die niet lekker in zijn vel zat. Na gesprekken van mens tot mens tussen deze twee mannen, is hij gaan floreren. Hij is van een voetballer met een verminderd zelfvertrouwen uitgegroeid naar een heroïsche captain. Juist. Door Arne Slot, want in Slot we trust 

Feit: voor Arne Slot was iedere wedstrijd er één. Eyes on the prize, maar niet op de schaal, maar wedstrijd voor wedstrijd. En dan kunnen er coaches zij die roepen dat het bij Feyenoord altijd maar in de verlenging gebeurt (hè, Johnny?), maar het feit ligt er dat het wèl gebeurt. Het gaat uiteindelijk om wie de beste is van de eredivisie. En dat was Feyenoord dit seizoen. En hoe. Ook een feit: het gevoel tussen Arne en het legioen zijn van legendarische grootte. Arne heeft het vertrouwen van de nummer 12 en geeft het vertrouwen ook aan de nummer 12. Chemie pur sang.

In Slot we trust

Maar zoals Arne aan het hoofd staat en eindverantwoordelijke is, kan hij ook niet zonder zijn assistenten, zoals Pusic en de Wolf. Ook zij horen alle lof te krijgen. Want Arne kan het ook niet alleen. En dan het team. Het team. Ons team. Man man man, wat ben ik trots. Santiago Gimenez, de Mexicaanse bal-tovenaar. En Orkun Kokçu, onze leider, maar ook Geertruida, Trauner en Wieffer. Er is geen voetballer die niet heeft verdiend om landskampioen te worden. Met elkaar, voor elkaar. En wat genoot het legioen daar van.

Ik riep wel eens gekscherend dat je geen Feyenoorder bent voor je plezier. En Arne, jij bent de belangrijkste reden waardoor ik -en vele vele met mij- weer plezier hebben in het Feyenoorder-zijn. Daar wil ik je toch even voor bedanken. Het is een feest. En dat was met de huldiging maar al te duidelijk. Het was een huldiging zoals een huldiging hoort te zijn. Blije mensen, emotionele mensen maar bovenal heel veel trotse mensen, die er om zes uur in de ochtend al stonden. Die er stonden voor ons Feyenoord.

Slotpleidooi

Arne, iedereen weet dat er aan je getrokken wordt door een Leeds United en een Tottenham Hotspur. En vanuit Duitsland wacht Eintracht Frankfurt. Iedereen snapt dat dat aantrekkelijk is. Iedereen gunt dit jou ook. Want je bent by far de beste trainer van Nederland, en voor mij de beste trainer die Feyenoord ooit gehad heeft. Maar hoe mooi zou het zijn als je dit succes door kan trekken? Hoe mooi zou het zijn om met dit team stappen te zetten in Europa? En dan niet in de conference league, maar in de Champions League? Want jij krijgt dit team zo gek om dat te presteren. Als je een reden hebt om te blijven, dan is dit een van de mooiste redenen, maar er zijn er meer. 

In de Champions League kan je jezelf nog meer op de kaart zetten. Want laten we wel zijn, Feyenoord is een topclub in Nederland, maar valt er een zelfde eer te behalen bij Eintracht Frankfurt, Leeds of Tottenham als de successen die je met Feyenoord hebt behaald? Ik betwijfel dat. In de premier league zijn er in dit seizoen 12 trainers ontslagen en in Duitsland negen. Je kinderen zitten nog in Nederland op school, en ook niet onbelangrijk: je zou een van de weinige Feyenoord trainers zijn, die het voor elkaar krijgen om twee jaar achter elkaar landskampioen te kunnen worden. Ik ruik een kans! Arne, het legioen kan niet zonder je. De spelers ook niet. Dus blijf nog lekker een jaartje! Ah toe? 

Het legioen snakt naar witte rook uit de schoorstenen van de Kuip. Kom op Paus Arne, wat is hierop uw antwoord? 

Leave a Reply