• By Toni
  • 8 maart 2023

Vrouwendag

Vrouwendag

Vrouwendag

Vrouwendag 600 400 Toni

Vandaag op 8 maart is het weer vrouwendag. Een dag waarop de vrouw centraal staat en best in het zonnetje gezet mag worden. Maar wat voor soort vrouwen zijn er eigenlijk allemaal, volgens ons mannen? Vrouwen zijn er in allemaal soorten en maten, en voor veel soorten en maten zijn er ook benamingen te vinden.

Mooie vrouwen

Als je een mooie vrouw ziet, kan je deze ‘Vamp’ noemen, of Femme fatale.

Maar ook woorden als beauty, lady, dame, schoonheid, Venus en zelfs -sexistischer- milf, gleufdier, sexpop en pinup komen voorbij. Bij woorden als mokkel, wijf en schepsel heb je niet echt veel fantasie nodig. En een serpent, kenau of secreet zijn vaak de gemeenste onder hen. Hoewel feeks, heks, kenau, teef en helleveeg ook als niet echt bepaald tot de verbeelding spreken.

Je kan eigenlijk heel veel woorden vinden die de vrouw omschrijven. Maar is dat terecht? Ik bedoel, er zijn minstens evenveel synoniemen te vinden voor de mannelijke tegenhanger en die zijn ook lang niet even positief, maar de vrouw staat al eeuwen te boek als een sekse van het zwakkere geslacht, en is dat terecht? Ik denk van niet en dat zal ik hieronder ook uitleggen, want laten we eerlijk zijn, zonder vrouwen zouden er ook geen mannen zijn.

Baar-moeder

Vrouwen zeggen vaak, dat als mannen zouden moeten baren, dat het gedaan zou zijn met de mensheid. Dat is ook onzin, want als de man er voor gemaakt zou zijn, had de man dat ook gewoon gedaan. Maar wij mannen zijn dat nou eenmaal niet, en moeten we die credit ook gewoon toekennen aan de vrouw. Daarmee kunnen we dan ook gewoon gelijk van het credo af, dat vrouwen het zwakkere geslacht zijn. Het is eerder andersom. Vrouwendag

Wij mannen, hebben het voorrecht -vaak vijf minuten- plezier te hebben, en àls de daad succesvol is geweest, dan moet de vrouw dat 9 maanden met zich mee dragen. Wij mannen hebben het maar makkelijk. Als we niet bezig zijn met voortplanten, dan is de vrouw ook nog eens iedere maand de lul met die ongesteldheid-kwestie. Wij hoeven ons alleen maar te scheren, en zelfs dat hoeft niet als je je baard laat staan.

Vrouwenrecht

Dan hebben we in de westerse maatschappij nog de mazzel, dat vrouwen nog aardig meekomen in de maatschappij, hoewel het al vaak genoeg bewezen is dat de vrouw minder verdient op posities, waar de man meer verdient, puur op basis van geslacht, maar denk je eens in hoe dat gaat in andere landen?

Landen als bijvoorbeeld Afghanistan, waar alle vrouwenrechten inmiddels zijn afgenomen door de Taliban. Hier zijn de vrouwen eigenlijk maar goed voor één ding, en dat is het zorgen voor de man, en het baren van nageslacht. En dan maar hopen dat je een zoon krijgt, anders begint dat hele slavernij-leven opnieuw.

Laten we vandaag de vrouwendag vieren. Laten we vieren dat ze er zijn. Ook al kunnen we soms niet met- maar ook zeker niet zonder elkaar!

Leave a Reply