spierbundels en kijkgeiten

Spierbundels en kijkgeiten

Spierbundels en kijkgeiten 600 400 Toni

Deze column is niet voor de opgepompte macho – spierbundels of de kijkgeiten. Behoor je tot de categorie, dan zou je deze column best weleens confronterend kunnen vinden. Ik adviseer je dan ook vooral om een andere column uit te kiezen. Is wellicht beter voor je ego. 

Sporten

Ik heb jaren niet kunnen- of zelfs mogen sporten door een oude blessure die meer dan eens roet in het eten heeft gegooid, maar afgelopen september hebben we toch de stoute schoenen aangetrokken en sindsdien zijn we 3-4 keer per week bij de plaatselijke sportschool te vinden. Heerlijk. 

We werken samen in zo’n twee uur, haast schematisch de spiergroepen af voor die dag, en combineren dat met een stukje cardio (moet die vetlaag er nu toch wel een beetje af krijgen zeg maar) gecombineerd met wat buikspieroefeningen, die we eigenlijk ook al nooit overslaan. En ik mag zeggen, het begint -na zo’n maand of vier- eindelijk een beetje vruchten af te werpen.

Dagelijkse kost

Doordat we er op nagenoeg vaste dagen komen, zie je ook vaak dezelfde mensen, en daar heb ik best wel een mening over zeg maar. Want net als op het schoolplein, heb je in de gym ook de stereo-tiepjes. Ik noem ze de spierbundels en de kijkgeiten. 

Alsof je in de zomer op een kleedje mensen gaat kijken in het Vondelpark. Het is gewoon amusant. Iedereen mag precies zijn zoals ze willen zijn en het is ook zeker niet mijn bedoeling om mensen af te schieten om hoe ze zijn. 

Spierbundels en kijkgeiten

Spierbundels zijn vaak al wat langer bezig, en zijn ook weer op te splitsen in twee groepen, te weten:

  • De sportieve spierbundel
  • De kijk-mij-eens spierbundel

De sportieve spierbundel doet eigenlijk trainen om het trainen. Ziet er goed uit, is vaak ook sociaal en vriendelijk, en is  daar puur voor de sport. Maakt af en toe eens gezellig een praatje met iemand, maar doet gewoon zijn ding.

De kijk-mij-eens spierbundel is zo’n opgepompte, die heel de tijd -ook tijdens het trainen- uit zijn ooghoeken kijkt of mensen naar hem staan te kijken. Dat is vaak ook zo’n gozert die heel de tijd zijn pose staat te oefenen in de daarvoor aangewezen spiegel. En dan heb ik het nog niet eens over de selfies die ze maken in diezelfde spiegel. Het is haast hilarisch.

De kijkgeit is een dametje die er eigenlijk helemaal niet is om te sporten. Deze typjes, hebben hun veel te strakke legging thuis al in hun naad getrokken, zodat de billen goed bol staan, en hebben een topje aan dat met voorbedachte rade, nèt twee maatjes te klein is gekocht. Deze dames zijn daar puur als zogenaamde  aangename opvulling, hoewel dat vaak ook best nog wel tegenvalt. Deze dames willen heel graag alleen maar kijken en staan daar een bekkie interessant te doen, in de veronderstelling dat er ook naar hen wordt gekeken. Ook zij maken uiteraard selfies, maar dan  op de Miley Cyrus-achtige manier: hoofd schuin, vanaf boven hen genomen, met de tong uitgestoken.

Als je wèl tot de bovengenoemde categorie behoort: wellicht hebben jullie een memo gemist, maar het is een sportschool. Want om een date te scoren hebben ze tegenwoordig gewoon zoiets als Tinder of Badoo voor mijn part. Dan kunnen je volgers nog lekker swipen ook en hoef je die legging ook niet meer zo oncomfortabel in je Arie te trekken. 

Nu verkrijgbaar in de Google play store of de Apple Store

Leave a Reply