Tales from the Crypto

0 Shares
0
0
0

Iedereen zit tegenwoordig in de crypto’s. Het snelle geld willen verdienen door te investeren in een letterlijk onaantastbare munt. De bedragen die een bitcoin moest kosten in het begin van deze crypto staat allang niet meer in verhouding met wat die nu waard is. Die zelfde bitcoin is nu al niet meer te betalen. Conclusie: vet te laat natuurlijk. Had ik het toen maar geweten. Of is er ook voor mij nog hoop? Tales from the Crypto

Bankera

Een kennis van me, die meer bitcoins heeft dan ik ooit zou kunnen durven dromen, gaf me een aantal jaren geleden een tip: er zou een nieuwe bitcoin komen, genaamd de bankera. Nu ongelofelijk goedkoop om aan te kopen, dus ik heb een kleine 8000 van die onzichtbare muntjes gekocht. Lijkt heel veel maar het was dan ook geen ene flikker waard op dat moment. Wat had ik te verliezen. Ik hield me maar voor dat als ik naar een casino zou gaan, dat ik óók daar kon verliezen. Ik keek iedere dag de trader-app na, om te kijken of er al schot in de zaak zat. Want ik wist: ik zou rijk gaan worden. Ook al hield ik er gelukkig in mijn achterhoofd al rekening mee dat ik het geld kwijt zou zijn.

Gelukkig, omdat die schijtmunt nu dus inderdaad geen ene flikker meer waard is. Heb ik er iets van geleerd? Zeker: als iets te mooi klinkt om waar te zijn, dan is dat het waarschijnlijk ook. Ik ben overduidelijk niet geboren om te traden in dit soort handel. Mijn stapels met onzichtbare munten is een kruiwagen vol. Ja, vol ellende, waar ik in totaal nog niet eens een kauwgombal van zou kunnen kopen. Was het nou nog tastbaar geweest, dan had ik het misschien met meerwaarde kunnen verpatsen bij de plaatselijke oud-ijzerboer. Nee, mij ga je niet meer zo gek krijgen om te investeren in deze vorm van goedgelovigheid. Ik was gewoon te laat. Gegokt en verloren. Mijn tales from the crypto.

Boefjes en crypto

De bitcoin is onlosmakelijk verbonden aan de onderwereld. De pionnen op het bord van de onderwereld lieten zich betalen in bitcoins en ook werd er veel verhandeld met een munt die niet zichtbaar was, maar tegelijk wel werd gezien als ideaal middel om mee te betalen, of om betaald mee te worden. Ook is de bitcoin een ideale manier gebleken voor witwas-praktijken. Zwart geld investeren in bitcoins en dat op een later moment laten uitbetalen was het idee. Het uitbetalingsproces duurde alleen te lang en ook de fee die betaald moest worden om uit te laten keren, waren duurder dan bij andere munten. 

De bitcoin is daarom niet meer de meest ideale munt. De onderwereld ging volgens apparaat.nl op zoek naar een andere munt, zoals de Ethereum of de Zcash. Toch is de Monero de grote winnaar. De grootste reden? Het betalingsverkeer is nagenoeg ontraceerbaar, omdat de organisatie achter de Monero de privacy van de gebruikers zeer hoog in het vaandel heeft staan. Het heeft de Monero ook niet echt windeieren gelegd, waar de munt bij de lancering nog tien euro moest kosten, levert een Monero nu, op het moment van schrijven,  honderdeenenveertig euro op. En de prognoses zijn goed, rond 2030 moet deze munt rond de zevenhonderd euro op gaan hoesten. 

Tales from the crypto

Toch lijden die cryptos wel tot bizarre verhalen. Zoals de Britse IT-specialist die een computer wegflikkerde, waar per ongeluk nog een kleine vijfenzeventighonderd bitcoins op stonden. Het bedrag wat hij dus bij de vuilnis zette is nu omgerekend een kleine tweehonderdmiljoen  waard. Hij heeft de gemeente achtenvijftig miljoen euro geboden om de vuilnisbelt af te mogen graven op zoek naar zijn computer. Of de Ierse drugsdealer die een vistas wegpleurde met daarin de codes waarmee hij bij zijn zesduizend bitcoins kon ter waarde van honderdeenenzestig miljoen.

Zo ook de Duitse programmeur. Hij heeft de bitcoins nog wel, maar hij kan er alleen niet zo makkelijk bij. Hij heeft de codes van zijn bitcoins namelijk opgeslagen op een ironkey. Een ironkey is een soort harde schijf die beveiligd is met een code. Je snapt hem? Hij weet de code niet meer. Het vervelende is dat je ironkey maar slechts tien pogingen heeft om de juiste code in te voeren. Life sucks. Hij ligt naar verluidt iedere nacht te malen welke code het zou kunnen zijn, maar hij heeft dus al acht pogingen gehad, en zonder succes. Gelukkig had hij nog voldoende bitcoins tot zijn beschikking om voldoende rijk te zijn, zonder zich zorgen te maken, maar we hebben het toch over een waarde van honderdzevenentachtig miljoen.

Zo blijkt er voor drieënnegentig miljard euro aan bitcoins verdwenen zijn, door dit soort gevallen. Nee, investeren is niks voor mij. Volgens mij heb ik nog ergens een spaarvarken liggen…

#Bitcoin #Cryptocurrency #Traders #Investeren

0 Shares

Geef een reactie

You May Also Like