the Mayans MC
the Mayans MC

The Mayans MC

0 Shares
0
0
0

Mijn vrouw en ik begonnen een aantal weken geleden vol goede moed aan ‘the Sons of Anarchy’. Ja, toen pas. Ik weet het, we zijn aan de late kant en ik snap ook wanneer complete volksstammen zich afvragen onder welke steen we in godsnaam gelegen hebben. Maar er was nog zoveel te zien. We hadden nog zat series op het verlanglijstje staan en deze stond er ook wel op, maar gewoon niet bovenaan. Nou, dat hebben we geweten. Wat een vette serie is dat! Maar wat ik nog mooier vind, is de serie die daarna komt. The Mayans MC. Een soort sequel op the Sons of Anarchy. Maar toch ook weer niet! 

The Mayans MC

Waar the Mayans MC in the Sons of Anarchy nog een soort bijrol hadden, hebben de bedenkers van the Sons of Anarchy overduidelijk gezien dat er ook over deze MC (Motorcycle Club) nog een heel verhaal te vertellen was. De charismatische Pres Marcus Alvarez Diaz, leidt het chapter ‘Oakland’ van de Mayans MC eerst in the Sons of Anarchy, en zit de leden van SAMCRO (Sons of Anarchy Motorcycle Club Redwood Originals) behoorlijk behoorlijk onder de huid, tot ze er al snel achter komen dat samenwerken beter is dan elkaar tegenwerken. Hoe dit allemaal zit, moet je zelf maar bekijken want ik wil ook geen spoiler zijn  natuurlijk, maar je gaat deze serie echt superset vinden.

Omdat Marcus Alvarez (gespeeld door Emilio Rivera) de bedenker en de peetvader is van de Mayans, wordt hij, als leider van alle chapters ‘el Padrino’ genoemd. Maar dat is niet de enige reden. Emilio Rivera gaf de rol zoveel diepgang en warmte, dat het hele verhaal ook meer diepgang en warmte kreeg. Hij was op de set, maar ook daarbuiten. Het is dat Emilio Rivera te bescheiden was om de crew de ring te laten kussen, maar zonder Emilio Rivera had niemand de baan die ze nu hadden met het acteren in de Mayans, aldus Kurt Sutter en Elgin James, de bedenkers en producers van the Mayans MC.

Sons of Anarchy

Ik heb eerst the Sons of Anarchy (SOA) gekeken, en wist vooraf niet of ik het zou trekken, want face the facts: ik rijd geen motor. Ik heb me ook nooit verdiept in het wereldje van de bikers, en kon me niet voorstellen dat ik me zou kunnen verplaatsen in de karakters die worden neergezet. Maar wow. Gewoon wow. Wat een staaltje acteerwerk zetten ze daar neer. Oké, toegegeven: wat een cast! Maar desalniettemin, was ik (en mijn vrouw ook trouwens) verslaafd aan deze serie. En ik dacht niet dat SOA nog getopt zou kunnen worden in een vergelijkbaar verhaal. De seizoenen vlogen om en ik kon gewoon niet wachten om de volgende aflevering te kijken.

Tot het laatste seizoen van SOA. Ineens was daar die laatste aflevering. En het was ook een aflevering waarvan je weet dat ze hier nagenoeg geen vervolg op kunnen maken. Toen zag ik the Mayans MC ineens voorbij komen op Netflix. En wat bleek? Het kon dus nòg beter. En als je al van de karakters uit SOA ging houden, dan is the Mayans nog makkelijker weg kijken. De karakters in the Mayans MC hebben ook gewoon meer laagjes, en begrijp je nog makkelijker waarom ze doen wat ze doen. En dat komt ook weer behoorlijk mede het sterke acteerwerk van Emilio Rivera. Wat een baas is dat. 

Conclusie

Kan je the Mayans kijken zonder eerst SOA gezien te hebben? Zeker. Maar snap je dan alles? Ik denk van niet. Wil je het hele verhaal kunnen volgen, moet je toch eerst Sons of Anarchy bekijken. Gelukkig is dit niet al te veel moeite. Althans, als je van sterke actie houdt en een beetje geweld niet schuwt. Maar: het is het waard. The Mayans speelt zich ongeveer tweeënhalf jaar af na het einde van SOA, dus je kan met gemak bingewatchen. Sterker nog; ik adviseer het je zelfs. Maar wat je te wachten staat is een serie die ik echt nog wel een keer wil zien. 

En toch… we moeten niet vergeten dat het een serie is. Ik weet het, er zijn heel wat verhalen over 1% MC’s, maar niet iedere club met motorliefhebbers is een soms of anarchy of Mayans. Tuurlijk zullen er clubs zijn die iets meer dan gemiddeld in de onderwereld opereren, maar het is inmiddels wel gebleken dat een MC net zo makkelijk een stempel krijgt als een beetje drukke tiener de diagnose ‘ADHD’ opgespeld krijgt. Ga gewoon lekker kijken en ga genieten van de personages die in deze twee topseries worden neergezet. Ik hoop dat je in ieder geval net zo kan genieten als dat wij gedaan hebben! 

Note: Als de acteurs uit beide series het gevoel hadden echt bij een motorclub te horen tijdens het opnemen, dan wéét je gewoon dat ziel en zaligheid  is gegeven om dit acteerwerk te laten zien. De gehele cast van beide series zien elkaar nog steeds met regelmaat, door de hechte vriendschap die tijdens het opnemen van deze series is ontstaan. 

#theMayansMC #Sonsofanarchy #Motorcycleclub

0 Shares

Geef een reactie

You May Also Like