Kak
Kak

Kak

0 Shares
0
0
0

Er circuleerde onlangs een filmpje rond op internet over een Nederlandse toerist die een slapende man onderscheet. Een echte kak-Nederlander, die zichtbaar lol had in de stunt die hij uithaalde. In eerste instantie waren ze er niet zeker van of het wel een Nederlander was, maar het bleek dus wèl een Nederlander te zijn. Een type Nederlander waardoor veel Nederlanders zich vandaag de dag schamen dat ze óók Nederlander zijn.

Jelle

De man in kwestie heet dus Jelle. Waarom ik hem bij  naam noem? Heel simpel: als je zo’n lul bent die dit soort fratsen uithaalt bij een ander, dan doe je dit overduidelijk om aandacht. En dan krijg je dat van mij. Deze Jelle (de Wit) vond het reuze grappig om na een flink aantal biertjes en een paar shotjes, een slapende man in zijn gezicht te kakken. Ik vraag me bij dit soort vage acties altijd gelijk af hoe Jelle het zou hebben gevonden als hem dit zou zijn overkomen? Hoe zou Jelle zelf wakker zijn  geworden met de kak van een vreemde op zijn gezicht? Hoe had hij dit zelf ervaren? En dan kan je aankomen met ‘ik had  teveel gedronken’, maar die telt niet.

Want Jelle, ook al heb je nog zoveel gedronken, je weet toch zelf ook wel dat dit niet normaal is? Zo hebben je ouders je vast niet opgevoed? Ze hebben heus hun zegen niet gegeven om in een ander land op een vreemde, slapende man zijn gezicht te gaan zitten schijten met je veel te magere witte billen. Die man lag te slapen dus die heeft er ook niet om gevraagd, toch?  En dan kan je nu natuurlijk in het Algemeen dagblad gaan lopen janken over dat je er zo’n  spijt van hebt, en dat je het zonde vindt dat dit zo is uitgekomen, en dat je bedreigd wordt, maar wat had je dan verwacht? Dat we er allemaal heel hard om zouden lachen? Wat denk je nou zelf? 

Kak

Mallorca, het grootste eiland van de Balearen, in de middellandse zee, is niet de eerste keer in het nieuws door een ‘estúpido holandés’. Het ging twee jaar geleden ook al mis, toen er een Nederlandse jongen door een paar debieltjes uit het Gooi dood werd getrapt op het eiland. De Nederlanders staan er dus niet echt fantastisch op op Mallorca. Dat is jammer, want een aantal van dit soort debieltjes, verzieken het wèl voor de Nederlanders die zich wèl kunnen en willen gedragen. En de Nederlanders hadden op Mallorca al een niet zo’n beste naam. En dat is vooral heel erg jammer. 

Maar wie denkt dat dit alleen op Mallorca gebeurt, komt bedrogen uit. Ook in de rest van Spanje staan de Nederlanders er niet bepaald goed op. En daybed ook niet zonder reden. Nederlanders staan veelal bekend als luidruchtige, veelal dronken personen die letterlijk kak hebben aan het feit dat ze in Spanje te gast zijn. Waar de Nederlanders graag geziene gasten waren in de jaren tachtig, zijn we nu vooral die lastige toeristen die maling hebben aan de regels en die zich niet kunnen gedragen. En heel eerlijk: ik geef de Spanjaarden hierin geen ongelijk. 

Straf

Ik vind persoonlijk, dat wanneer je je zodanig misdraagt als Jelle heeft gedaan, je ook mag ervaren hoe zoiets bestraft wordt in Spanje, of in welk land dan ook eigenlijk. Hiermee impliceer ik dan ook dat Nederland een soort verdrag af zou moeten spreken dat we zo’n ramptoerist dan ook uit moeten leveren als achterf blijkt dat iemand zo ver zijn boekje te buiten is geweest. En dan niet met de zachte hand? Nee, gewoon gelijk Guardia Civíl er op. Of de Mossos d’esquadra. Hoppa. No mercy.

Want het moet niet zo zijn dat je als toerist maar kan denken alles te maken omdat je niet-bindend Nederland bent. Sterker nog: je bent te gast en je zou je ook zo moeten gedragen. Als een toerist zoiets zou doen bij een Nederlander, is het land letterlijk te klein. Want waar haalt die toerist het vandaan om zoets te flikken? Ik vind het vooral kak-vervelend voor de Nederlanders die zich wèl willen en kunnen gedragen. Want ook zij worden straks met de nek aangekeken in Spanje, omdat er altijd mensen zullen zijn die -soms letterlijk- schijt hebben aan de naam die ze hun land bezorgen in het buitenland.

#Kak #Schijt #Nederlander #Spanje #poep

0 Shares

Geef een reactie

You May Also Like